Duitsland, oktober 2016:

In weinig dagen veel van Duitsland zien. Een bezoek aan de pretparken Wunderland en Irrland, een dag shoppen in Oberhausen en Xanten als uitvalsbasis (en mooie locatie om te geocachen).

Wunderland

Het park heeft naast gratis parkeren, friet, softijs en drinken veel attracties, met veelal korte wachtrijen. Het park is vooral gericht op (kleine) kinderen. Er is voor oudere kinderen en volwassenen (te) weinig te doen. Voor een dag is het in ieder geval zeker leuk om te doen. Voor de liefhebbers: het uitzicht op de Rijn is prachtig.Xanten


Irrland

Tijdens een koele dag (begonnen met zon, maar het werd helaas steeds regenachtiger) hebben we onszelf prima vermaakt. Wat Irrland precies is? Een combinatie van kinderboerderij, speeltuin, themapark, indoor speelgelegenheid en (water)park. Over een grote oppervlakte zijn drie gebieden aan elkaar gekoppeld, via tunnels, die elk uitnodigen om actief te zijn. Je kunt er gratis parkeren en het is zeker de moeite waard om erheen te gaan. Extra kleding en schoenen kunnen handig zijn, want water en zand is er volop.

Oberhausen CentrO

Het grootste winkelcentrum van Europa. Goed bereikbaar, gratis parkeren, overdekt, warm, schoon, veel services, maar helaas weinig koopjes kunnen vinden. Leuk om gezien te hebben, maar niet om zomaar speciaal heen te gaan.

Oh ja…het winkelcentrum ligt net in een milieuzone, dus een milieusticker is verplicht.